Utmaning


Tidningen Svensk Scrapbooking har en utmaning i juli som jag tänkte att jag skulle vara med på...
Man ska göra ett grattiskort och utmaningen pågår t.o.m den 31 juli kl 23.59.
Detta kort är ju inte nygjort utan det gjorde jag till en tävligt på Kort i Fokus när dom sökte nya DTmedlemmar men jag hoppas det är ok att delta med detta kort ändå. Det står inget i reglerna om detta...
Kortet är en av mina favoriter bland alla kort jag gjort men jag kan inte säga varför, jag bara diggar det av nån anledning.
Vi har ju haft underbart väder nu i flera dagar så jag har inte hunnit pyssla alls. Man får ju passa på att njuta av värmen så länge det varar. Imorron fyller makens dotter år så vi ska ha lite kalas. Det blir sol, bad och lite grilling - och givetvis tårta och presenter!

Ps. Jag måste tacka för alla snälla kommentarer som kommit in den sista tiden, det är så roligt när besökare lämnar en liten rad. Tusentack!


UppdateringHar lagt dit några små detaljer på kortet...texten "get well" har jag stansat ut med alfabetet metro och texten "soon" har jag skrivit ut på datorn.

Idétorka!

Försökte pyssla lite idag på eftermiddagen och det gick väl sådär...
Det första kortet gick väl ganska bra men när jag kom till det andra fanns det ingen inspiration kvar som synes på kortet...

Det första kortet går i rött och det gick riktigt fort att göra (motivet målades igår). Ganska enkelt och jag tror jag har gjort nåt liknande förut.Det andra kortet...tja, vad ska man säga om det? Jag visste inte vad jag skulle dekorera med så det ble bara några få småblommor. Ser väldigt futtigt ut tycker jag så jag kanske sätter dit lite text eller nåt så småningom.


Nya kort

2 kort har jag hunnit göra i dag. Dom går i ganska varma toner som brunt, terracotta och beige...och lite grönt. Blomman på det första kortet är inte alls så röd som bilden visar, den är mer rostfärgad. Ett ganska enkelt kort som jag inte känner mig särskilt nöjd med. Det känns lite som nånting fattas och jag tycker blomman var lite för stor .
Flickan  och cirkeln har jag färst med 3D kuddar. Stämpeln är från Hänglar.
Detta kortet är jag inte heller särskilt nöjd med. Jag hade liksom slut på idéer när jag gjorde detta. Stämpel kommer från Magnolia och jag har fäst flickan med 3D kuddar. Jag satte dit ett G för jag tyckte att det såg så tomt ut innan och jag har tänkt så här - G som i grattis - typ.

Det var allt för idag. Hoppas på mera pysseltid imorgon.
Gokväll på er allihop!

Kissekatter
Idag har jag tyvärr inte haft så mycket tid över till pyssel men jag hann ändå med ett snabbkort.
Inspirationen till detta kort har jag hämtat här.
Bilden på katterna hade jag liggandes i min låda så kortet tog väl inte ens 20 minuter att göra. Kattokiga dottern blev iallafall väldigt glad över kortet och det var ju därför jag gjorde det.


Oj, oj...

...vad jag har pysslat idag!
Jag har hållt mig till ganska enkla kort som gick fort att göra och det första är bara ett bra-att-ha kort som antagligen kommer att ligga och skräpa i min lilla låda.
Bokstäverna är chipboard som jag målat med en tjock spritpenna (det gick fortare så) och den lilla figuren fick min lilla 2-åring när vi var hos doktorn förra veckan...


Kort nummer 2 gjorde jag till utmaningen på Carins blogg. Utmaningen går ut på att göra ett "spraalligt" kort vilket jag inte tyckte var helt lätt men jag gjorde ett försök och resultatet blev så här:

Den lilla figuren är egentligen en kylskåpsmagnet som jag köpt på Lagerhaus för 5 kronor men jag drog bort baksidan...


Det tredje och sista kortet är gjort för Kort i Fokus. Det är gjort för en färgutmaning som kommer vecka 34 - jag ville vara ute i god tid! Som medlem i designteamet har jag 3 kort att göra till den veckan och några av dom verkar knepiga att göra.
Dom små blommorna har jag satt klitter på, det kanske syns här...

Det var allt för idag!


Mera pyssel

Ikväll fick jag en stund över igen och då satte jag mig ner och knåpade ihop ett grattiskort till - man kan aldrig ha för många sådana. Min lilla låda mer bra-att-ha kort behöver verkligen fyllas på då jag sålt en hel hög den senaste tiden så det lär bli fler gratulationskort så fort jag får en stund över.

Muhren tillbaka och skapar igen och hon liftade ett kort från Bibbis Dillerier  (herregud vilka fina kort!!) och sedan liftade jag hennes kort...det var så fint så jag var bara tvungen. Nu gjorde jag ju inte mitt exakt likadant men jag höll mig ganska nära ändå när det gäller själva layouten. Jag tycker nog själv att mitt känns ganska "överarbetat"...lite plåttrigt sådär.
Dom små blommorna har jag lagt glitter på, likaså fjärilen och flickans vingar. Flickan är monterad med 3D kuddar.


Bloggparty

Detta kort pysslade jag ihop i kväll. Det är mitt  bidrag till utmaningen på Annes scrapperi.
Meningen är att man ska inspireras av en annons och denna annons såg jag tidigare i våras i en katalog och tänkte direkt att den skulle bli fin som ett kort. Jag gjorde mitt kort så likt annonsen som möjlig och resultatet blev väl ungefär som förväntat.


Beställningskort

Detta kort gjorde jag färdigt för ca 2 veckor sedan men jag har inte haft tid att fota det förräns nu...

I eftermiddags tog vi en tur till Hova Riddarvecka. Det är ett årligt event som pågår i en veckas tid varje år i juli. Vi åkte dit endast för ponnyridningen - här är min mellersta dotter för första gången på en riktigt stor häst.
Lilla tjejen fick också rida, det var hennes första gång. Dom fick rida 2 gånger var och hon tyckte det var så roligt så hon ville rida mer...Just nu håller jag att pyssla ihop ett litet album till min syster (hon som precis fått barn). Jag har inte scrappat på jättelänge så nu tyckte jag att det var dags. Det blir ett ganska enkelt album - inte så himla mycket dekoration och inga stämpelmotiv. Resultatet får ni se när det blir klart!

Pysselsugen

Igår jobbade jag hela dagen och när jag kom hem så var min lillflicka sjuk. Spenderade hela förmiddagen hos doktorn idag. Hon fick inhalera luftvidgande och ta diverse prover, hon hade öroninflammation och väldigt svårt att andas. När hon blir förkyld så sätter det sig ofta på luftvägarna och hon får då svårt att andas, dom kallar det barnastma när det händer ofta. Nu ska vi allafall få en sån där apparat så hon kan inhalera hemma när det händer i fortsättningen - skönt.

Efter jobbet igår köpte jag lite nya mönsterpapper, ett helt block med olika papper blev det och jag har varit sugen på att sätta igång och skapa hela dagen men har inte haft chans att göra det än men nu är lillan lite piggare efter en lång tupplur och  diverse mediciner så nu kanske jag kan påbörja nåt iallafall.

Tänkte också lägga en in en liten bild på min systers lille Oliver som idag är 2 veckor gammal.
Denna bilden tog jag på BB dagen efter hans födelse...                                                .: SöTnOsEn .:

Punchinella

Ska det vara så svårt att få tag på??
För ett tag sen hittade jag en jättebra sida (webshop) där dom hade punchinella i olika färger som metervara och dessutom hade dom thickers som jag också vill ha och jag kan svära på att jag la till den i mina favoriter men nu när jag sitter här ca 2 veckor senare och ska gå tillbaka till den sidan och kolla så kan jag inte hitta den...typiskt!

Det har inte blivit mycket pyssel den senaste tiden eftersom vi har haft släkt från Kanada här i 2 veckor men idag åkte dom hem så nu borde det finnas lite mer tid. Jag gjorde ett beställningskort härom dagen men jag har inte hunnit fota det än så det får jag lägga in en annan dag.
Dom senaste dagarna har varit gråa, trista och regniga och riktigt kalla och hela dagen har jag gått runt och frusit men nu minsann tittar solen fram klockan 9 på kvällen! Hoppas det blir varmt och soligt imorron så man kan gå ut igen.

God afton!

Igen...Lägger upp kortet igen eftersom den var så pytteliten i förrA inlägget...

Äntligen!

I helgen fick min syster barn. Vi har väntat hur länge som helst (känns det som) på att bäbisen ska komma och nu äntligen - 1 vecka försent - kom han, lilla Oliver! Var och hälsade på ndom på BB i söndags men jag hade inte hunnit göra något kort så det satte jag mig ner och gjorde igår kväll och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det fick duga.
Idag var jag och hälsade på min syster och lilla bäbisen igen och då låg han och snuttade på hennes finger...


Mamma och Oliver...


Söt som socker är han med massor av mörkbrunt hår. Dom är ju alldeles underbara när dom är så här små.

Just nu har vi släkt från Kanada på besök så det blir inte så mycket pysslande. Det blir mycket disk och plockande istället. Tänk att det kan bli så stökigt och så mycket disk med 3 extra personer!

RSS 2.0