Liftning

Jag har varit inne en del på Dr Ninas blogg den sista tiden och kikat och jag blir helt klart inspirerad. Hon gör så himla fina kort - ibland av nästan ingenting. Tänk om man var lika duktig och påhittig som hon!
Jag "liftade" ett av hennes kort och så här blev resultatet. Färgerna är lite "off" för belysningen var helt fel...
Kortet tog väl ca 10 minuter att göra om man inte räknar med målningen av grodan. Jag gillar när det går snabbt.
Grodan är ditsatt med 3D kuddar och texte är utstansad med Qk Metro och studio.

Pocket card

I eftermiddag har jag försökt göra ett till pocket card. Det var inte lätt kan jag säga...fick avbryta hela tiden för att försäkra mig om att ungarna inte hittade på dumheter - vilket dom givetvis gjorde hela tiden. Så fort dom ser att man är upptagen med annat så passar dom på...

Hursomhelst, denna gången gjorde jag ett kort med ett helt 12 x 12 papper och resultatet blev inte lika bra. Det blev ingen kant nere i höger hörn för jag vek antagligen in pappret för mycket där.
Jag har stoppat ner 3 olika tags i detta kort men jag har inte skrivit mycket text eftersom jag inte vet vem som ska få det.
Nu ska jag försöka att inte göra fler förräns jag verkligen behöver ett.


Fler DT kort

Jag har hur mycket som helst att göra innan våra gäster kommer imorron men tänkte ändå ta mig tid att ladda upp dom 2 sista Dt korten jag gjort för Kort i fokus utmaningarna.

Veckans andra utmaning är ett kort med bokmärke.
Insidan har jag lämnat tom tills jag vet vem som ska få det. Själva bokmärket har jag inte dekorerat så himla mycket.Den sista utmaningen är ett Pocket card. Jag trodde inte att det skulle vara så kul att göra men det var det!
Ett riktigt användbart kort faktiskt. Man kan stoppa vad man vill i det - själv har jag stoppat ner en tag som har plats för personligt meddelande till mottagaren och i första fickan har jag stoppat ner lite pengar. Man kan ju stoppa ner lotter eller vad som helst där...
Detta kommer jag gara


DT kort

Idag medans barnen var på dagis hann jag med att göra ett kort. Det är ett kort som ska vara klart till en av utmaningarna hos Kort i fokus nästa vecka...tänkte jag skulle vara klar i god tid - jag har ju 2 kort till som måste göras till nästa vecka.

Stämplarna kommer från Magnolia och flickan som håller blommorna har jag satt dit med 3D kuddar.Jag får se om jag hinner göra nåt kort ikväll när barnen har somnat...hoppas det.
Tjingeling!

UppdateringEtt kort som jag slängde ihop igår innan jag blev sjuk och var tvungen att lägga mig på soffan. Har varit lite lätt förkyld i några dagar men så igår började jag frysa och känna mig riktigt risig så hela eftermiddagen och kvällen igår tillbringade jag liggandes på soffan och likaså idag. Med hjälp av  lite alvedon har jag iallafall orkat duscha och nu sitter jag här och uppdaterar bloggen.

Tänkte visa några kort jag gjorde tidigare i veckan, en lite enklare variant helt utan stämpelmotiv.
Detta kort blev jag mest nöjd med.
Ett lite udda format...
Jag gör nästan alla mina kort i 15x15 men detta blev litet och långsmalt.


Behöver jag säga att jag tycker om knappar? Här har jag använt knappar i mitten på blommorna på alla korten och sedan knutit en bit snöre i mitten. Jag har använt mönsterpapper av olika märken, swirlar, alfabeten studio och handprint, blommorna är stansade med min stora whale punch.

Dags att lägga sig på soffan igen...

Mer sommarkort

Idag har jag hunnit göra ett kort fast det tog ett tag att färdigställa eftersom ungarna är hemma och jag var tvungen att avbryta hela tiden...
Det blev ett sommarkort till...Jag har använt mönsterpapper från Maja Design, Bazzill cardstock, stämplar från Magnolia som jag färglagt med distresser, grästuvan och alfabetet är Qk.Baksidan gjorde jag ganska enkel...min stämpel på en lite större brun cirkel och en fågel...
Önskar att jag hade mer tid att pyssla, när jag väl sätter mig ner så går tiden så himla fort! Ofta har jag också så himla svårt att bestämma vilka papper jag ska använda och hur jag ska lägga upp det så där går det mycket tid...
Kanske blir det mer tid för pyssel i sommar när maken går på semester - bara en vecka kvar.

Vi får besök från Kanada - i 2 omgångar - i sommar. Efter midsommar kommer makens bror och far och hälsar på i 2 veckor och i augusti kommer makens mor och styvfar och stannar i 2 veckor.
Det lär bli ganska trångt här då. Vi har tyvärr inga extra rum utan vi får ha folk sovandes i vardagsrummet...inte så praktiskt men vad gör man?
Maken ska iallafall vara ledig hela sommaren så lite extra pysseltid måste det väl ändå bli här och där hoppas jag.

Nästa vecka på tisdag ska jag äntligen ha en utildningsdag i Göteborg, då blir det företagsutbildning. Vilket betyder att jag kommer att kunna jobba mer när jag har både privatkunder och företagare.

Hursomhelst, ska försöka pyssla klart några kort som jag har liggandes om jag hinner i helgen. Jag gillar inte att ha halvfärdiga saker liggandes...


Till en vän

Idag satte jag mig ner och knåpade ihop ett kort till en vän som jag inte har träffat på flera år.  Det blev ett "glad sommar" kort med ett personligt meddelande inuti.
Jag har använt mönsterpapper från My minds eye - 29th street och lila Bazzill cardstock som stomme. Stämpeln kommer från Magnolia, jag har använt en swirlstämpel och blommorna har jag stansat ut med mn stora whale punch.
Alfabeten jag använt till texten är metro skinni mini och studio classic.

Baksidan har jag också dekorerat lite extra. Mönsterpapper och en stor blomma bakom min textstämpel och 2 små blommor med pärlor i sitter på kanten runt min logga.
I helgen (om jag inte hinner innan) ska jag göra insidorna till dagisfröknarnas kort klara. Nästa vecka är sista veckan på dagis för min mellersta dotter, till hösten börjar hon lekis.
Dags att ta tag i lite hushållsarbete. Tvättmaskinen har gått sönder och jag har väntat på reparatören i 3 dagar nu och jag tror att han kommer idag. Gissa hur stort tvättberget är...

Tjingeling!

Inspirationen har återvänt

Igår förmiddag hann jag med att knåpa ihop 4 kort, det gick av bara farten!
Jag gjorde några enklare kort utan stämpelmotiv - "bra att ha" kort och inspirationen till dessa hittade jag här: http://nancyvandenberg.blogspot.com/.

Det fjärde kortet blev ett födelsedagskort till mellersta dotterns bästis på dagis som fyller 5.
Tyvärr kan jag inte lägga ut korten här idag...lite strul med hårddisken på andra datorn.


Idag hann jag tillverka 2 enkla kort i 2 olika format och nu känner jag nästan att inspirationen är borta igen...så kan det gå när man tar i för mycket antar jag.
Återkommer med korten så fort allt funkar som de ska igen.

Tjingeling!


Beställningskort

Här sitter jag och äter Klings blåbärsglass och uppdaterar bloggen. Skäms nästan för att jag suttit inne hela förmiddagen när det är så underbart varmt och skönt ute men jag var tvungen att färdigställa några kort...

Igår gjorde jag ett kort som jag ska ge bort till en som fått barn för ett tag sen. Ska dit imorron så därför var det lite bråttom med det kortet.

Idag kom stämpeln som jag behövde för att göra beställningskortet så det har jag pysslat med på förmiddagen idag.
Jag beställde en kyrkstämpel som tillsammans med den stämpeln jag redan hade skulle göra kortet lite mer "bröllopigt"...Det är bara några små detaljer kvar att göra, som t.ex dutta lite vitt på blad och hjärtan och göra insida och baksida men sen är det klart! Flickan har jag fäst med 3D kuddar men det syns såklart inte här.

I eftermiddag efter att jag hämtat barnen ska vi spendera resten av dagen utomhus, i poolen antagligen.
Ha en bra dag!

Sommar!

Vädret ute håller i sig och det är helt underbart! Igår förmiddag när barnen var på dagis och alla hushållssysslor var klara så satte jag mig ner och knåpade i hop ett kort. Jag har fått sålt en hel del av mina "bra att ha" kort så nu måste jag fylla på lagret lite igen...

Jag har fått en beställning på ett bröllopskort och eftersom jag inte hade nån stämpel som jag tyckte passade riktigt så har jag beställt en. Jag tänkte använda 2 stämplar från Magnolia varav den ena är en som jag redan har. Så fort den nya stämpeln kommer tänkte jag sätta igång...

På torsdag ska jag åka och hälsa på en släkting som fått barn för ett tag sen så nu tänkte jag gå och sätta mig och knåpa ihop ett ltet kort till henne.

Tjingeling!

RSS 2.0