Flytt på gångNu flyttar jag HIT!
Jag kommer nog fortfarande att vara aktiv här emellanåt. 

Internetproblem och pyssel

Imorse efter att jag kört lilltösen till dagis satte jag mig framför datorn med en kopp te, redo att göra en bloggrunda. Det blev en besvikelse för varken internet eller emailen fungerade. Det är så typiskt att det alltid händer när maken inte är hemma! Jag gjorde ju vad jag kunde (och det var inte särskilt mycket) för att hitta felet men det slutade med att jag fick dricka mitt te stirrandes på alla miljoner ikoner på skrivbordet istället.
Senare (mycket senare!) visar det sig att det bara var en kabel som hade åkt ur routern. Mellersta dottern gömde sig under skrivbordet igår kväll och antagligen kom åt en kabel.
Här har jag gått hela dan utan internet och så visar det sig att det var så enkelt! Nästa gång ska jag börja med att kolla alla kablar...

Eftersom det inte blev nån bloggrunda imorse så hade jag mer tid för kortpyssel. Jag har hunnit med en hel del kort som jag tänkte visa.
Det första är ett mappkort som jag gjorde för några dar sen. Ett ganska enkelt sådant...Insidan är enfärgad turkos. Jag satte lite glitter i vissa bokstäver i texten och det ångrar jag nu, det ser mest ut som kladd. Jag bestämde mmig för att inte pynta detta kort för mycket så jag satte bara 3 lite större rinestones i textcirkeln.
Jag måste tillägga att det stör mig väldigt mycket att textcirkeln kom snett...

Här kommer baksidan..
Nästa kort är också ett mappkort och detta kort tog en evighet att göra. Själva kortet tog väl inte tid, det som tog tid var att komma på hur jag skulle fästa bandet så kortet går att öppna lätt...Själva "låsanordningen" fästs på baksidan. Bandet på framsidan är bara en dekoration. Jag har dekorerat med med blommor, band och siffror. Siffrorna har jag målat vita och sedan öst glitter på.
Insidan har jag kätt med mönsterpapper.

Dagens 2 kort blev julkort båda två. Det första gich hur fort som helst att göra för det mesta var redan klar, bara att montera.Jag har använt OH-film i bakgrunden och sedan fäst text och stjärnor ovanpå.

Och det sista kortet är ännu ett julkort som också gick förvånansvärt snabbt att göra.
Motivet hade jag redan målat innan så det var bara att göra allt det andra. Jag har testat att göra egna "Lollipop" blommor i olika färger och storlekar och nu fick jag äntligen användning för  några av dom.
Bakgrunden består av olika mönsterpapper som jag rivit och satt ihop.Ja det var allt för idag. Nu ska jag gå och baka smulpaj.

Tjingeling!
Å jag är sååå himla...
pysselsugen!! Det har kliat i fingrarna på mig i flera dagar nu och än har jag inte haft möjlighet att pyssla överhuvudtaget.

Mellersta dottern har vattenkoppor så då har minstingen fått vara ledig också och då är det ju omöjligt att få tid till sånt. Igår kväll efter att den lilla hade somnat satt jag och dottern en liten stund vid pysselbordet och jag lyckades påbörja ett kort men det är givetvis inte färdigt än. Imorgon ska lilltösen gå till dagis så då kanske jag har tid att göra färdigt.
Nu ska jag gå och dricka en kopp te.

Tjingeling!


Julkort

Tänkte bara lite snabbt lägga ut kortet jag gjorde igår men som jag inte hade hunnit fota.
Här kommer det...

Hoppas alla får en trevlig helg!

SnabbinläggIdag har jag hunnit pyssla ihop 3 kort. Tyvärr har jag bara hunnit fota 2 av dom och här kommer dom...

Sådär ja, då var det klart! Ha en trevlig kväll - det ska jag ha! Nya serien Fringe på kanal 5, den är ju bara så bra :)

En liten utmaning...
...har jag fått av Muffin, en jätteduktig kortmakare. Kika in på hennes blogg, där finns hur mycket fint som helst :)

Vilken mat äter du ofta? Jga försöker laga varierad kost fast ibland kan det ju vara svårt att komma på vad man ska ha. Det blir ganska mycket kyckling och köttfärsrätter. Ibland på helgerna kan det tyvärr bli pizza lite för ofta. Det är ju så lättlagat - bara att hämta!

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av? Jag brukar alltid fråga om det behövs hjälp och säger personen ifråga ja så hjälper jag till - annars sitter jag kvar på min plats. Det beror ju lite också lite på vart man är förstås.

Var sitter du helst när du bloggar? Oftast blir det framför den stationära datorn vid pysselbordet men jag föredrar att sitta i soffan med den bärbara. Det är ju så mycket bekvämare att krypa upp i soffan och ha datorn i knät samtidigt som man kastar ett öga på tv:n då och då.

Köper du ofta triss? Nä verkligen inte! Jag kan inte ens minnas när jag köpte en trisslott senast, flera år sen antagligen. Man vinner ju aldrig!

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester? Oj vad svårt! Jag har haft många underbara semestrar men nån som är extra värd att nämna skulle väl vara den jag spenderade i Kanada med min make (innan vi var gifta). Jag var där i en månad för att bara vara med honom och detta var väl ca. 7-8 år sedan innan han flyttade hit.

Vilken TV-kanal tittar du mest på? Kanal 5 helt klart! Älskar alla serier som visas där.

Vilket är ditt favoritvin? Jag är ingen jätterstor vinpimplare precis (det blir så sällan nuför tiden) men jag gillar vita lite sötare viner, t.ex Black Tower och Guntrum. Kan inte med rött vin eller torra vita viner.


Här är reglerna: Välj ut 4 st som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen. Jag vill utmana 4 personer vars bloggar jag ofta besöker för att beundra alla fina alster.

Nina
Camilla
Camilla
CarinLite nyttÄntligen har jag gjort färdigt ett kort som legat ett tag nu. Jag gillar inte att ha halvfärdiga projekt liggandes utan jag vill gärna göra klart på en gång om det är möjligt. Detta kort blev liggandes därför att jag inte visste rktigt vad jag skulle hitta på. Det jag har gjort för att färdigställa kortet är att jag lagt till cirkeln med grattisstämpeln, bandet bakom cirkeln och dom små bladen. Det känns lite tomt, jaag brukar ju vanligtvis ha ganska mycket dekorationer på mina kort men det behövdes inte så mycket här tyckte jag eftersom det är ett typiskt killkort.
Så här blev det iallafall...
Det andra kortet blev ett julkort. Motivet var redan målat så jag behövde bara göra allt annat...och det var inte lätt. Svårast var det att hitta papper som passade till motivet. Hade inte särskilt många papper i dom färgerna. Jag fick iallafall ihop det tillslut och resultatet blev så här...
Jag har fler motiv från hÄnglars klubbkit ligger färdigmålade och bara väntar på att bli använda, vi får se om det kan bli nåt imorron.
Lite pyssel

Tänkte bara uppdatera lite snabbt, har ju inte gjort det på ett tag.
Idag har jag faktiskt hunnit göra 2 kort som jag tänkte visa. Jag har även jobbat på ännu ett kort som legat sedan förra veckan, jag har pillat lite på det då och då.

Belysningen är inte den bästa men den får duga. Det sista kortet är ett mappkort som ännu inte är helt klart. Insidan är fortfarande tom...ska göra färdigt när jag har lust. Dom andra 2 korten gjorde jag idag och det första blev ett julkort och det andra kan ju användas till mycket, t.ex grattiskort.

Jag har en kul nyhet men jag tänker inte berätta förräns det är helt klart men jag kan säga att det är något riktigt roligt - för mig iallafall :)

hÄnglar

Det var ett tag sen jag uppdaterade här känner jag. Tyvärr har jag inte mycket att visa, jag har 2 kort liggandes som bara är halvfärdiga (kanske dom aldrig blir klara?), jag har kört fast kan man säga. Jag har målat några motiv från senaste hänglar kittet och dom tänkte jag visa.Nu ska jag bara försöka använda dom på kort också men jag har inga bra idéer - inte en enda! Känns nästan lite som det är idétorka på gång igen.
Nu måste jag tyvärr gå och göra tråkigare saker som städa och stryka...

RSS 2.0