Nu var det länge sen...

...jag skrev nåt här. Har ju varit lite upptagen med våra gäster och lite annat men nu har dom åkt hem så nu blir allt som vanligt igen.
Har ju inte haft så mycket tid till pyssel men jag har ändå lite bilder att visa. Bl.a ett dopkort som inte är riktigt färdigt. Jag har insidan kvar att göra, där ska ju namn och lite annat stå men insidan kan jag visa vid ett senare tillfälle.Idéen har jag fått från Petra, tyckte hennes blev så fint.
Jag gjorde ett annat dopkort för ett tag sen som ska gå till samma barn så jag var ju tvungen att hitta på nåt annorlunda när jag skulle göra mitt eget.

Svärmor med make var ju här i 2 veckor och när dom kom hade hon givetvis med sig presenter. Bl.a fick jag denna:Det är 6 askar som innehåller olika chipboard bokstäver, figurer och lite annat. Jag blev givetvis jätteglad. Det kommer definitivt att komma till användning.

Vi gjorde lite utflykter medans svärföräldrarna var här, bl.a till Borås Djurpark. Vi hade lite otur med vädret för det regnade nästan hela tiden (givetvis slutade det när vi åkte hem - solen t.o.m tittade fram) men det gjorde inte så mycket. Bästa stoppet var ju givetvis hos lejonen. Finns det ståtligare djur? Jag tog massor med bilder och jag tänkte visa några få här.Det fanns väl en 5-6 lejonhonor och just denna kunde inte ta ögonen ifrån min lilla tjej som sprang runt i rosa regnställ. Vart hon än gick så följde denna hona henne med blicken. Det märktes att dom var hungriga. Tur att det det var en stor glasruta mellan oss och lejonen!Detta är en av lejonhanarna. Det fanns 2 och jag gissar att detta var den äldre av dom för han var större och lugn som en filbunke medans den andra var mer rastlös och agressiv. Många bra bilder blev det trots glasrutan.

Efter djurparken åkte vi faktiskt till Magnolias butik där svärmor köpte lite nya stämplar åt mig :)
Vad svårt det var att välja! Jag har färglagt en del och klippt ut...undrar bara när jag ska få tid att göra nåt med dom.
Jag är så himla pysselsugen och hoppas få tid snart, kanske imorron. Vi får se.

Snabbinlägg

Tänte bara lite snabbt visa ett par kort jag gjort. Det första kortet är ett beställningskort och som synes är det ett dopkort. Ville egentligen ha namnet på barnet på framsidan också men det fick inte riktigt plats så jag fick skippa det.
Detta kort  började jag med för ett tag sen men sen körde jag fast. Eftersom det legat ett tag bestämde jag mig för att fästa dom sista detaljerna och det var precis vad jag gjorde. Bra blev det inte men färdigt är det åtminstone!
Hade jag kunnat så hade jag börjat om med detta från början men det mesta var ju redan monterat när jag insåg att det inte skulle bli riktigt som jag ville ha det...Tja, det var allt för mig idag. Har ett dopkort till att göra åt mig själv - ska nämligen på dop snart. Har en liten idé om vad jag ska göra me vi får se vad det blir. Ha det!

Ett nytt kort...

...har jag gjort idag. Inspirationen till detta kort har jag hämtat hos Muhren. Detta kort tog inte så lång tid att göra eftersom jag liftade muhren rakt av. Stämpelmotivet var redan målat så det bara väntade på att bli använt. Det gick som på räls!Igår påbörjade jag ett annat kort men jag har liksom kört fast så nu ligger det bara där och skräpar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Jag har redan monterad det mesta på kortet förutom en del detaljer som jag är lite osäker på så jag kan ju inte börja om från början.

I september ska jag på barndop så jag måste göra ett dopkort - två faktiskt då jag har en beställning på ett dopkort. Jag tror jag har en idé till mitt eget men ingen aning om hur jag ska göra beställningskortet.

För övrigt blir det mycket tv tittande för tillfället - det är ju OS och då finns det mycket att titta på.
Ikväll kommer också svärmor med make (ända från Kanada) på besök, dom ska stanna i två veckor.
Skolan börjar ju också snart, den 18:e närmare bestämt. Det känns mindre kul faktiskt. Då måste man ju börja ställa väckarklockan igen och gå upp tidigt på morronen och passa tider. Det har varit så himla skönt när alla varit hemma hela sommaren, maken har ju haft semester så gott som hela sommaren och börjar inte jobba igen förräns i september.
Mellersta dottern börjar lekis så det blir både jobbigt och spännande för henne. Tyvärr känner hon ingen av barnen som ska gå i samma klass som henne men jag hoppas det kommer att gå bra ändå.
Det var allt för den här gången. Kommer nog inte ha så mycket tid till varken pyssel eller bloggande dom närmsta två veckorna tyvärr.

Tjingeling!

Blog candy
............Sarah Kay stämpel kan du vinna här.DT kort

Här kommer några kort som jag gjort till en utmaning (som DTmedlem) på Kort i fokus i vecka 34.
Beskrivning finns här.

Kortet är dekorerat med en stor  vinröd blomma med knapp i mitten. Runt kortet har jag knutit ett sidenband och det är fäst på baksidan. Kanterna på kortet är chalkade med chestnut roan. Insidan har jag lämnat tom eftersom jag inte vet vem som ska få det än.
Jag tyckte detta kort var något krångligt att göra - det gick åt 2 mönsterpapper innan jag fick till det.


Detta kort gjorde jag till utmaningen med temat Serietidning. Eftersom jag inte äger en enda serietidning och inte hittade något roligt användbart på nätet fick jag hitta på något eget. Jag gjorde små rutor med egna figurer (med hjälp av magnolias stämplar) som jag sedan placerade ut på kortet och sedan en pratbubbla med texten grattis. Jag tycker nog att serierutorna ser mer ut som små foton...
Jag har placerat ut små stjärnor som jag stansat ut med QK:en och sedan trätt ett litet snöre igenom och det tyckte jag var nog med dekorationer.Den tredje utmaning gick ut på att kombinera färgerna blått och orange men det kortet har jag nog redan visat här.
Och detta var allt för den här gången!

Lite pyssel

Jag har hunnit med att knåpa ihop ett kort idag. Jag hade motivet färdigmålat och en idé i huvudet (nu blev det ju inte riktigt som jag tänt mig...) så därför tog detta kort inte särskilt lång tid att göra. Jag gjorde några ändringar fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att det skulle se ut så här. Blev ju inte riktigt nöjd kan jag säga...
Glitter på vingarna blev det...
Två kort hann jag göra igår eftermiddag. Motiven hade jag färdiga så det tog inte så lång tid att göra dessa heller.
Killen sitter monterad med 3D kuddar.
Detta kort är inte helt klart, jag har liksom kört fast här. Hade bestämt mig för aatt göra ett ganska enkelt kort men detta är lite FÖR enkelt. Det fattas liksom nåt men jag vet inte vad....hoppas jag kommer på det snart så det kan bli klart!Hoppas på mer pyssel i helgen :)

Mer...

Här finns ännu mera blogcandy!

Mera blogcandy


Finner du här  och här hos Elinas hobbylering. Hur fint som helst!


Pysselväder

Så äntligen har jag lyckas knåpa ihop 2 st kort och det ganska snabbt också. Jag målade stämpelmotiven för några dagar sen så det hade jag redan klart.
Det första kortet gick riktigt fort att göra. Jag visste med en gång hur jag ville ha det. Pojken har jag fäst med 3D kuddar.


Kort nummer två blev även det ett grattiskort (det blir ju väldigt ofta det). Jag blev inte riktigt nöjd med upplägget här men jag orkade inte börja om så det fick vara så. Flickan är monterad med 3D kuddar.

På kronan har jag använt stickles för att den ska glittra fint. Har några fler färdigmålade stämpelmotiv liggandes, hoppas hinna göra några fler kort dom närmsta dagarna.

BlogcandyJag har varit dålig på att uppdatera här på sista tiden men vädret har ju varit så underbart och då får man ju passa på att njuta så länge det varar. Jag har ju inte pysslat nåt när det varit så fint utan det har blivit mest sol och bad.
Tänkte att jag kanske skulle försöka knåpa ihop nåt idag om jag får tid men så länge tänkte jag bara tipsa om lite blogcandy som finns att vinna Camillas blogg.

Vi ses!


RSS 2.0